Dokáže píseň zvrátit volby?

Z písně se tedy díky BBC stal protest song, zaujalo to zahraniční média a díky tak skvělé reklamě o něm ví zcela jistě všichni v Británii, stejně jako vy a já na kontinentě.

Theresa May, britská premiérka, dostala před pár měsíci při procházce v přírodě vynikající nápad. Je třeba rozpustit parlament a v nových volbách získat absolutní většinu, což posléze provedla a to i napříč svým bývalým proslovům, ve kterých slibovala stabilitu země  a žádné předčasné volby (v klipu něco kolem minuty a patnácti vteřin). Dodnes nedokáži pochopit, co ji to vlastně popadlo, od začátku si z toho všude dělám srandu, třeba i tady:

http://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=599586

 

Na britské singl hitparádě před pár dny mohutně zabodoval chytlavý ska flák, který je seskládán z projevů premiérky a jenž usvědčuje Theresu May ze lži. Viz jeho melodický refrén, jenž se vám dostane do palice a pak pořád zní v uších: „Je to lhářka, lhářka, lhářka, nemůžeš jí věřit. Ne-ne-ne-ne.“ V klipu je i veselý záběr, někdy kolem minuty a padesáti vteřin, ve kterém Donald Trump vede Theresu May za ruku a vůdcovsky ji tu ruku poplácává, no a klip končí sdělením : „Tories out! Konzervativci vypadněte!“ Song je skutečně mistrovská práce politické propagandy, klobouk dolů. Navíc je na prvních příčkách hitparády a vesměs všechna britská rádia včetně BBC ho nevysílají, je zakázán.

 

Z písně se tedy díky BBC stal protest song, zaujalo to zahraniční média a díky tak skvělé reklamě o něm ví zcela jistě všichni v Británii, stejně jako vy a já na kontinentě. Neustále si myslím, že Theresa May tyto volby prohraje, nebo minimálně ztratí parlamentní většinu, a je docela možné, že se na jejím pádu silně podepíše i tento kavalek.

 

 

Autor: Martin Mařák | sobota 3.6.2017 15:24 | karma článku: 10,79 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Martin Mařák

Umělec a úřednice

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,42

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,31

Martin Mařák

PRO na Malém rynku

24.3.2024 v 8:55 | Karma: 38,34