Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babiš je neštěstí pro „národní stát“ ČR

Viděno z těchto výšin je tedy nějaká státní EET buzerace milionu českých občanů Babišem a jeho vládou malicherná, nepodstatná a pohled od zásadních věcí odvádějící.

Boj o další stupeň státně EET nebruselní buzerace živnostníků a řemeslníků v naší milé kotlině pivem a strdím oplývající vrcholí a lidem ve vypjaté volební kampani do blížících se czexit voleb zcela uniká, že pan premiér je jen další hotovou pohromou a hřebíkem do rakve zmírající existence našeho národního státu, jenž se již dlouhodobě coby kostka cukru v nadnárodní EU rozpouští a mnoho z něj již ke dnešnímu dni skutečně nezbývá. Začneme ale pěkně po pořádku.

Když se na to všechno zdánlivé neštěstí člověk podívá s nadhledem a ČR bere jako nějaký soubor euroregionů a eurodistriktů matičky národů Evropské unie dobrotivé viz třeba moravsko-polský euroregion Praděd/Pradziad s Vrbnem, kde lid zemitý a nedůvěřivý k cizincům přebývá, nebo česko-moravsko-polský euroregion Glacensis a podobně, tak si uvědomí, že náš pan premiér internacionální nebojuje za ČR, ale zejména za byznys své nadnárodní korporace Agrofert, jejíž je hnutí ANOfert s jeho zaměstnanci neoddělitelnou politickou součástí, no a tím i zákonitě za Evropskou unii, která mu toto konání umožňuje a navíc z jisté nemalé části i dotuje a sponzoruje. Viděno z těchto výšin je tedy nějaká státní EET buzerace milionu českých občanů Babišem a jeho vládou malicherná, nepodstatná a pohled od zásadních věcí odvádějící.

Zatímco celá Evropa a s ní i eurodistrikt Strasbourg-Ortenau, ve kterém momentálně přebývám, je rozkvetlá a květy vonící,  ptáčci zpěváčci radostné písně nad ránem pějí a včelky medotvorky pilně z květu na květ poletují, medvědi a hladové smečky vlků se tam na Bruntálsku a v těch drsných koutech unie evropské zvolna do divokých a pustých hor ke kamennému Radegastu z lidmi obydlených oblastí stahují, přičemž na Pradědu je ještě fůra sněhu, jak jsem se z relevantního zdroje dnes ráno dozvěděl.

Ale abych se vrátil k probíranému tématu. Nejvíce euroregionů v EU je kupodivu mezi národy českým, moravským a polským. Nevím však, jestli je to uzpůsobeno jakýmsi národním charakterem, nezastavitelnou kulturní evolucí a s ní neoddělitelně spjatou bohulibou touhou obyvatel oněch krajů po rozpadu v dnešní době již zastaralých národních států, či známkou jakési jejich vych..., pardon, myslel jsem samozřejmě vypočítavosti a využití možnosti napíchnutí se na erární EU penězovod. Tápu tak trochu v nejistotách, i když si spíše myslím, že se bohužel bude jednat o ten bod druhý. Češi, Moravané, Slezané a Poláci však nejsou pouze národy hamižných vypočítavců evropským financím ruce chtivě nastavující, jak by se mohlo zdát na první a nepozorný pohled. V hlubinách naší genetické podstaty se samovolně spontánními silami pozvolna vytváří i něco méně ostudného, něco světlého, malý jasný plamínek, jenž by mohl být jakýmsi předobrazem dějů a pořádků budoucích, a něco, co si dovolím  popsat v další části tohoto článku.

Vše podstatné pro současný vývoj lidské civilizace a její kulturní evoluce můžeme vysledovat při podrobném vědeckém průzkumu fotbalu a jeho mnoha sociologických aspektů, což ví každý seriózní vědec hodný tohoto označení. Vycházíme-li z tohoto neotřesitelného postulátu, tak třeba ten slavný a známý britský fight spirit se ve fotbalu projevuje mnohem zřetelněji, než v ostudné klauniádě britských politiků během dodnes trvající brexit frašky, viz britské finále ligy šampionů a ligy evropské. Možná to ale bude než britským genofondem spíše způsobeno množstvím cizinců, kteří hrají v britských týmech a mezi nimiž je i brankář Petr Čech. Postupný zezdola jdoucí vznik jakýchsi nadnárodních občanů EU a tedy tzv. politického tmelu evropského tak můžeme například vidět a zároveň pečlivě s vědeckou rigorozitou studovat ve videu, které zachycuje neformální setkání fotbalových fanoušků SK Sparty s příznivci Baníku Ostrava a GKS Katowice, tedy ve vzájemném přátelském kontaktu příslušníků státně vzato homogenního pražského kmene Čechů s nadstátním a tedy státně heterogenním kmenem Slezanů moravských a polských z euroregionu Silesia:

https://www.facebook.com/hoolscz/videos/597246560685740/

Podobné nadstátní sbratření ve stejném euroregionu můžeme vidět ne webu YouTube  při záznamu velkolepých oslav deseti let vzájemného nadhraničního slezského respektu:

https://www.youtube.com/watch?v=uMCNhISe8VU&feature=youtu.b

 

„Śląsk & Opava Na Zawsze razem!“ nebo-li doušku vzájemné pospolitosti klubu společných přátel SFC Opava a Slask Wroclaw si i s hudební vložkou můžete zase vychutnat přímo zde:

 

Jeden z dalších velmi zajímavých euroregionů je Baltic, takový východní Vikingland dalo by se říci, jenž zahrnuje i kaliningradskou oblast Ruské federace. Není vyloučené, že jde možná o jakousi předzvěst budoucího uspořádání EU s Ruskem, které si tak přeje náš pan prezident Miloš Zeman. Podobné euroregiony existují i mezi Polskem, Běloruskem a Ukrajinou, ale to by pro dnešek k této problematice podle mne stačilo. Pro amatérské výzkumníky, kteří by si přáli pokračovat v mnou naznačeném bádání, raději přidám krátké varování a doporučení k velké obezřetnosti, neboť rána pěstí a úder bejsbolovou palicí patří ke všudepřítomnému riziku výzkumu v těchto poněkud neklidných oblastech primárního vývoje kulturní evoluce, při kterém v takřka buněčném stavu nezastavitelně do totálního historického zapomnění upadá efemérní entita tzv. národního státu na slepé cestě vývoje ke konci dorazivší, přičemž zároveň dochází k epochálnímu vzniku opětnému tradiční nad-entity jen zdánlivě nového typu. 

Oi!

 

 

Zdroje informací:

Euroregion Baltic:
http://www.eurobalt.org/

Euroregiony v ČR

Euroregion Glacensis:
https://www.euro-glacensis.cz/Euroregion Neisse-Nisa-Nysa
http://www.ern.cz/Euroregion Praděd/Pradziad
http://www.europraded.cz/Euroregion Silesia:
http://www.euroregion-silesia.cz/Dvacet let spolupráce v euroregionu Silesia:
https://www.youtube.com/watch?v=VDHmcgk0VdkEuroregion Těšínské Slezsko
http://www.euregio-teschinensis.eu/en/

 

 

Autor: Martin Mařák | sobota 11.5.2019 18:30 | karma článku: 11,35 | přečteno: 876x
  • Další články autora

Martin Mařák

Umělec a úřednice

Takřka neuvěřitelné setkání sochaře Davida Černého s pražskou úřednicí, kurátorkou umění ve veřejném prostoru paní Marií Foltýnovou.

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,41 | Přečteno: 530x | Diskuse| Kultura

Martin Mařák

Premiér Fiala a americká pomoc Ukrajině

Viděno prizmatem současného dění je možné bez uzardění podotknout, že politické vize našeho premiéra se odehrávají v jiné lize než činy a myšlenky kolaborantů s ruským diktátorem.

21.4.2024 v 12:04 | Karma: 15,48 | Přečteno: 631x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

Příklon k autokratickým typům vlády zůstal, pevná ruka silného vůdce občany těchto území dodnes fascinuje.

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,31 | Přečteno: 698x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Zbytečný nadstandard se Slovenskem

Opozice a neparlamentní strany a hnutí jsou z toho diplomaticky řečeno velmi nešťastné. Podobné postoje zaujali politici na Slovensku a podle slovenského premiéra česká strana ohrožuje vztahy se Slovenskem.

31.3.2024 v 12:33 | Karma: 23,74 | Přečteno: 620x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

PRO na Malém rynku

Co dál? Těžko říct, z plánovaného meetingu na Letné vzhledem k sobotnímu fiasku patrně sejde, no a příští sraz bude asi lepší uspořádat kousek od Václaváku na Malém rynku.

24.3.2024 v 8:55 | Karma: 38,34 | Přečteno: 4231x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik