Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

SPOLU: 1-1=0

Volit SPOLU je to samé jako nejít k volbám. Niedermayera nejde vykroužkovat a to, co Vondra rozumného v EU parlamentu prosadí a odhlasuje, tak to svým hlasem sejme zelená rakovina lidstva Niedermayer. Spolu: 1-1=0

Zelená rakovina lidstva je v Evropě rozlezlá napříč takřka celým politickým spektrem. Již to tak dál podle mne nejde, škůdce lidské civilizace je třeba zastavit. Nikdy by mne nenapadlo, že jednou budu s nadějí vnímat trend, který se začíná objevovat, to znamená vítězství tzv. populistů v eurodistriktech Matičky národů EU dobrotivé. I ve Francii je to podobné, na prvním místě v průzkumech veřejného mínění je pro volby do evropského parlamentu strana RN s Marine Le Pen, až na druhém místě se nachází vládní Macronova RE. Zelená rakovina lidstva nutně potřebuje pořádný kopanec do pozadí a pravicové strany, které všechny zezelenaly (i ta naše ODS), nutně potřebují brutální léčbu šokem, tedy mohutnou ztrátu poslanců, aby přestaly blouznit zelené zvrácenosti.

Nechci tím říct, že se ze mne stal levicově kolektivistický národovec a mé vidění světa se změnilo dohněda, to rozhodně ne, jen si myslím, že je z dlouhodobého strategického hlediska nutné obrazně pořádně zatřepat našim společným evropským stromem, aby zhnilé a uschlé listy s parazity popadaly a přestaly škodit. Systém ten výkyv podle mne vydrží, o to se nebojím, no a pravicoví politici se doufám zaleknou, že jsou navždy odstavení od evropských penězovodů, změní rétoriku, změní stranický program a ideové výhledy do budoucna, no a snad konečně dostanou rozum. Obrozená Matička národů EU dobrotivá se pak za pár let zase rozkvete do nebývalé krásy Oi!

EU First!

Po tomto kratším úvodu se dostávám k meritu článku. O co mně jde? Je to jednoduché, trápí mne naprosto absurdní kandidátka SPOLU do Evropského parlamentu, kde vedle sebe stojí zcela protikladné a neslučitelné ideologické proudy, čímž mám na mysli euroskeptického europoslance Alexandra Vondru a jeho fanatický zelený protipól europoslance Luďka Niedermayera. Chápu, že cílem premiéra Petra Fialy jsou volby do poslanecké sněmovny a ze strategických důvodů upozadil důležitost voleb evropských (potřebuje udržet soudružnost vládní koalice SPOLU), já osobně mám však priority nastavené jinak a volby do evropského parlamentu považuji za velmi důležité, možná ještě důležitější než parlamentní volby v jednotlivých eurodistriktech.

Kandidátkou SPOLU se pokusil zamíchat Miroslav Kalousek, ale jeho pokus byl bohužel udušen hned v zárodku. Ostatní straničtí kandidáti SPOLU dostali strach, že by je mohl přeskočit a že by voliči volili jeho, čemuž bych se ani nedivil, neboť i já bych veden touhou vyrušit europoslance Niedermayera udělal to samé. Petr Fiala i Alexandr Vondra se k tomu vyjádřili zcela odmítavě, přesednictvo TOP 09 rychle zareagovalo a Miroslav Kalousek na společné kandidátce nebude.

Co s tím? Je třeba si uvědomit, že volbou kandidátky SPOLU vyhazujeme hlas oknem, neboť to, co v Parlamentu odhlasuje Vondra, tak tradičně vetuje Niedermayer. Jeden druhého vyruší a volit Spolu je to samé jako nejít k volbám. Zkráceně by se to dalo vyjádřit matematicky tak, jak jsem to udělal v nadpisu článku. Niedermayer bohužel nejde ani vykroužkovat preferenčními hlasy. Tedy teoreticky jde, ale je to tak složitě uskutečnitelné, že pravděpodobnost úspěšné organizace podobného konání se rovná nule. Někde v diskuzích tu možnost popsal pan Michal Kanda, jehož úvahu si dovolím citovat.

„To se dá ošetřit dost dobře. Stačí když třetina voličů ODS zakroužkuje jednoho z dvojice Vondra/Vrecionová (aby přehlasovali případné kroužky pro Niedermayera) a jednoho kandidáta na dalších místech za Niedermayerem. A potřebné rozdělení hlasů lze zajistit např. tím, že každý bude hlasovat podle svého data narození. Narození v lichý den volí Vondru, narození v sudý den volí Vrecionovou. A podobnou tichou dohodou rozdělit hlasy i pro ten druhý kroužek. K posunu výše stačí 5% kroužků z odevzdaných hlasů a to by se mohlo podařit.“

Zbývá ANO, ale Andrej Babiš se z tohoto ohledu nijak výrazně od SPOLU neliší, viz eurokomisařka Věra Jourová, nebo sám šéf hnutí, jenž coby premiér po dlouhém nočním jednání v Evropské radě odsouhlasil Green Deal, nepoužil práva veta, no a výsledek jednání ještě ten den na tiskové konferenci prodal jako velkou příležitost pro ČR. No a pak nám zůstávají Okamurovi populisté a různá drobotina jako socialisté, komunisté, libertariáni a podobně. Mně osobně z toho vychází, že buď nepůjdu k volbám, nebo budu volit nějakou euroskeptickou mini stranu jako Svobodné. Od eurofederalisty mého typu je to překvapivý krok, ale důvody tohoto jednání jsem snad docela srozumitelně popsal v úvodu článku. Vůbec nejraději bych volil nějakou stranu evropských pohanů, ale ta zatím bohužel neexistuje. Nezbývá mně, než o ní zatím jen snít a psát songy jako třeba skin-punkové Oi! o jednotě pohanů, jež dávám k dispozici, „Pagan Unity Oi!“.

Závěr

Volit SPOLU je to samé jako nejít k volbám. Niedermayera nejde vykroužkovat a to, co Vondra rozumného v EU parlamentu prosadí a odhlasuje, tak to svým hlasem sejme zelená rakovina lidstva Niedermayer.

Spolu: 1-1=0

 

 

 

Autor: Martin Mařák | sobota 16.12.2023 20:58 | karma článku: 29,47 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Martin Mařák

Umělec a úřednice

Takřka neuvěřitelné setkání sochaře Davida Černého s pražskou úřednicí, kurátorkou umění ve veřejném prostoru paní Marií Foltýnovou.

21.4.2024 v 14:45 | Karma: 10,42 | Přečteno: 534x | Diskuse| Kultura

Martin Mařák

Premiér Fiala a americká pomoc Ukrajině

Viděno prizmatem současného dění je možné bez uzardění podotknout, že politické vize našeho premiéra se odehrávají v jiné lize než činy a myšlenky kolaborantů s ruským diktátorem.

21.4.2024 v 12:04 | Karma: 15,48 | Přečteno: 631x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Slovensko, od Hitlera k Putinovi

Příklon k autokratickým typům vlády zůstal, pevná ruka silného vůdce občany těchto území dodnes fascinuje.

7.4.2024 v 11:59 | Karma: 27,31 | Přečteno: 698x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

Zbytečný nadstandard se Slovenskem

Opozice a neparlamentní strany a hnutí jsou z toho diplomaticky řečeno velmi nešťastné. Podobné postoje zaujali politici na Slovensku a podle slovenského premiéra česká strana ohrožuje vztahy se Slovenskem.

31.3.2024 v 12:33 | Karma: 23,74 | Přečteno: 620x | Diskuse| Politika

Martin Mařák

PRO na Malém rynku

Co dál? Těžko říct, z plánovaného meetingu na Letné vzhledem k sobotnímu fiasku patrně sejde, no a příští sraz bude asi lepší uspořádat kousek od Václaváku na Malém rynku.

24.3.2024 v 8:55 | Karma: 38,34 | Přečteno: 4231x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik