Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Martin Mařák - omlouvám se,ale KARMU jsem vám napsala omylem -vaše články se mi nelíbí,na což mám právo.

0 0
možnosti

Havel byl levicový intelektuál, jakých se v šedesátých letech urodilo na celém světě velké množství a do dnešních dnů ovlivňují světovou politiku. Tihle levičáci sice pohrdali společností, ve které vyrostli, ale považovali za své právo čerpat z jejích výhod. Zamrzli v permanentní revoluci a neustále mají potřebu proti něčemu bojovat. Proti rasismu, kolonialismu, xenofobii, globalismu, klimatickým změnám a bůhví čemu ještě. Byli pátou kolonou sovětského imperialismu, ale s koncem sovětského svazu nevymřeli, naopak se úspěšně množí jako např. u nás uhlovci a stropničtí. Ti různí "umělci", kteří se na Havla nalepili jako vosy na bonbon, rozhodně v listopadu 89 nechtěli kapitalismus, ani ten mírný klausovského typu. Chtěli nějaký typ severského socialismu, ve které by oni byli tou elitou, která by měla veškeré výhody, jako druhdy komunističtí papaláši, a ke které by lid vzhlížel se zbožnou úctou. A toho se drží stále a za to bojují i dnes. Bylo směšné, když umělci nadávali Klausovi, který byl proti dotacím do české kinematografie, a jedním dechem volali, aby byl zvolen Karel, coby pravicový kandidát. K prosazení svých cílů se neštítí ničeho, ani zneužití chudáka pana Bradyho. A kdykoliv proti tomu někdo z poddaného lidu něco řekne, smetou to tvrzením, že ti ubozí čecháčkové závidí úspěšným.

10 2
možnosti

Když se na to všechno podíváte s nadhledem, paní Korbelová, zjistíte, že to není tak černobílé...

2 0
možnosti
Foto

Vy jste to ještě nepochopil?!

U výslechů STB taky vždycky jeden policajt hrál hodného a druhý zlého.;-);-D

2 0
možnosti

Pokud se na to podíváme objektivně zpět, kdo chtěl z těchto dvou presidentů prosazovat své přístupy v diskuzích argumenty a kdo se tomuto bránil a své vize sděloval pouze mezi svými pečlivě vybranými adoranty? Proč se tehdy neprosazovaly diskusní střetové lavičky a pouze se filosofovalo v sálech jednobarevných chartistů či antichartistů? Obdobně to dnes předvádí veřejnoprávní ČT. V. Klaus se nebránil ani diskusím na latentní evropské půdě. Objektivní pozorovatel chápe co je argumentační extrém pravdy a původ extrémismu.

3 1
možnosti

Havel vymyslel nepolitickou politiku. Výsledek? - aktivisté žijící z různých zdrojů a státních podpor ovlivňující politiku , bez žádné zodpovědnosti, jsou cesta do pekel demokratického státu .

6 1
možnosti

Nepolitickou politiku vymyslel F.A.Hayek (Kluby vrstevníků z jeho utopie, kterou pojmenoval demarchií), nebo určitě již někdo dávno před ním.

Občanská společnost v Hayekově utopii:

http://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=543763

2 0
možnosti
Foto

Havlismus se odlišuje důrazem na bolševismus prosazovaný pomocí médií, která jsou v univerzálním područí vládnoucí kliky. Tím se havlismus odlišuje od obyvyklé parlamentní struktury, u níž vše vychází z voleb a úloha propagandy je potlačena.

5 0
možnosti

A která vládnoucí klika podle Vás, pane Macku, ovládala média v době oposmlouvy?

1 0
možnosti

Martine, co brání normální polemice mezi sympatizanty Havla a Klause? Fakt, že "havloidi" /v nadsázce/ ovládají veřejnoprávní média. Je mnoho lidí, kteří nemají Internet, politiku až tak nesledují. Jsou vystaveni hrubé jednostranné ideologické propagandě večer na ČT. Jako "klausovce" mě stresuje a zlobí např. OVM, Události, komentáře apod. a cítím se "bezmocný". Proto ten ventil nacházím v diskusi na NP, Virtually nebo uveřejnuji odkazy a citace v Návštěvní knize na Skryté pravdě.

Stručněji, vadí mi nespravedlnost obecně. Nadvládu nad ČT "havloidi" získali v roce 2000/2001. Prožíval jsem tu dobu hodně emotivně. A tak souhlasím s exminstrem Pecinou, že na Západě by taková "produkce" nebyla možná. V brzkou nápravu nevěřím, nikdo si takovou "moc" dobrovolně nenechá vzít z rukou...

Díky letitému tréninku, ctím názory druhých a v osobním styku s tím nemám problém.

5 0
možnosti

Čau Jardo, nevím, co brání normální polemice, neboť mezi oběma tábory nevidím velký rozdíl.

1 0
možnosti
Foto

To jste se zřejmě chtěl z filozofického hlediska dobrat poznání příčin antagonismu mezi nimi.

Problém však je v tom, že to nejste schopen pochopit. A v tom vám žádná filosofie ani její klony nepomohou.

2 1
možnosti

Mohl byste být přesnější, pane Machačku?

2 0
možnosti

tento váš citát zní tak trochu pejorativně..i když jste to možná nechtěl, nevím.......

Dle marxistického determinismu stojí tzv.základna, tedy ekonomika, nad tzv. nadstavbou, tedy kulturou, náboženstvím, právem, státem, institucemi, strukturami politické moci a podobně, je pro ni determinující, což vlastně jinými slovy tvrdí i Hayek.

Zdroj: http://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=565003

ale každopádně je znám výrok....prvně plný žaludek a pak to ostatní...........a pokud se pamatuji řekl to nějaký americký prezident...není to přesný citát..už si to přesně nepamatuji.......

je to podstata života.........a není to marxistický determinizmus..........je to prostě jen fakt...........

2 1
možnosti

Nejedná se o citát, pane Bartoši, ale o jeden ze základních principů marxismu.

1 0
možnosti

zajímavý článek. Vskutku R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik