Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když vyhraje Le Penová, bude legrace, jinak asi nuda. Takže tak jeden český pohled.

0 0
možnosti

Přesně to samé lze napsat i o Mélenchonovi, ten bude znárodňovat, bojovat proti kapitalismu, mohutně danit boháče, vystoupí z NATO a bude chtít po ostatních státech EU stejně jako Trump, aby platili Francii jaderný ochranný deštník a podobně. Prostě srandy kopec...

0 0
možnosti

J58a40n 76R86á19ž

17. 4. 2017 14:17

Jestliže autor nežije ve Francii, nechápu, z čeho má obavy. Pro státy střední Evropy jsou dnes francouzské volby nezajímavé, neb na nás nebudou mít jakýkoliv vliv. LePen, Malanchon, Macron...co se změní pro nás při volbě kteréhokoliv z nich? Ať bude zvolen kdokoliv, bude se muset vyrovnat s obrovských sociálním pnutím, které tam doutná a nebude dlouho trvat, kdy se rozhoří na plno.

Fakta:

Francie má státní dluh 97,6%HDP (cca 1,7 bilonu Euro) a zadlužení firem a domácností činí 150%HDP, což zakládá na velký problém, který jakýkoliv prezident bude muset řešit prvořadě, zvláště když hospodářský růst se odhaduje jen na 0,6%

Francie má 2500 mešit a muslimové tvořili v roce 2015 10% obyvatelstva. V roce 2016 se do Francie dostalo v rámci stěhování národů cca 220 tis. nových muslimů a každý rok konvertuje k islámu min. 10.000 Francouzů, to jest přistěhovalců s francouzským občanstvím, což tvoří předpoklad pro vznik lokálních občanských válek.

Jestli se ve Francii nestane prezidentem někdo s energií a odvahou jít proti proudu, jako byl de Gaulle, je mi prezident Franice lhostejný.

5 0
možnosti

Popsal jste to dobře, ale to lhostejný ... nevím. Jsme s Francií bohužel v jednom spolku a v tom spolku, jak je všem známo, především dvě země, Německo a Francie, rozhodují dokonce i o tom, jak se bude co v Česku nazývat. Jo, kdyby se to vámi popsané odehrávalo třeba v některé baltské zemi, pak by i mně byl výsledek prezidentských voleb naprosto lhostejný. Ale ono jde o Francii.

0 0
možnosti
Foto

Z českého pohledu je vítězství paní Le Pen pozitivní. Povede k oslabení a snad i rozpadu EU.

5 1
možnosti

Z pohledu všech občanů ČR?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS