Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty vole, to skoro vypadalo, jakoby najednou z Marsu mezi moravské vidláky přilétli nějací mimozemšťané. S těmi jejich černými saky z dědovy skříně, patkami a krátkými naježenými vlasy a zubní pastou, nebo nějakým zeleným svinstvem počmáranými xichty.

Já bych tehdejší moravskou hudební scénu až tak nepodceňoval. Kapely moravské provenience jako např. Idiot Crusoe, Dunaj, č Iva Bittová, ty nějakým moravským vidláctvím (jako by české neexistovalo) rozhodně nezaváněly. Ale stejně, kde je (při vší úctě k nim), všem těm undergroundovým kapelám dnes konec? Za to moravský folklór žije dál. To o něčem svědčí. Tak že asi tak.

0 0
možnosti

Pane Koláčku, na začátku osmdesátých let žádná z těch dvou kapel neexistovala a ani Bittová ještě nevystupovala. Moravský folklór je zase jiná muzika.

0 0
možnosti

Alpský ryzlink u nás nebyl jabčák a Alpa, ale Šumavské bylinné a Alpa. Dokonce to bylo i stylovější, protože obojí, Alpa i Šumavské bylinné se tehdy kupovalo v drogerii, zatímco jabčák byl v běžných samoobsluhách nebo v Zelenině.

Když už jabčák, tak ten se fortifikoval buď Výčepní lihovinou nebo rumem.

1 0
možnosti

btw, kromě Aplského ryzlinku jsme ještě míchali Šumavský bitter, což bylo Šumavské bylinné a lahvička ipecarinu, také husté pití

1 0
možnosti

Šumavský bitter neznám, v každém věku se můžeme naučit něco nového.

0 0
možnosti

R^

jj, Velkoměsto je klenot

0 0
možnosti

Je, podle mne jedna z nejlepších totalitních desek.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS