Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výhoda Lidovců je zároveň jejich prokletím - jsou středoví. V podstatě takový okenní tmel, aby sklo moc nedrnčelo . Věcí další, že přes okno už pomalu není vidět ! V nadsázce do koalice může vstoupit kdokoliv - s vyjímkou ČSSD ! Nedovedu si představit postavit program na vypuzení A.Babiše z vlády - A poté titíž přicházejí s pokorou prosit o nějaký vlastní stolec ! ... :-)

3 0
možnosti

Především zatímco většina stran opakuje, že s Babišem ne, tak ČSSD (a mám pocit, že i lidovci) se upíná na výrazně obecnější formulaci "nepůjdeme do vlády, v níž by byly osoby obviněné z trestného činu". Takže stačí, aby se ta obvinění nějak "pořešila" (čemuž napomůže nepokrytě zdržovací taktikou i prezident), a nic nebrání zachování současné koalice, v níž si navíc naděje na lepší časy mohou dělat všichni její členové, nemluvě o tom, že oběma menším stranám se určitě vyplatí být "u zdroje".

8 0
možnosti

Staronová koalice má několik výhod.

1. Strany se znají a je zde malá pravděpodobnost fluktuace k opozici.

2. V případě že nepříjde krize a vláda bude úspěšná, mají obě menší strany zaděláno

na solidní výsledek v dalších volbách.

3. Partaje které budou v opozici na úspěšné vládě značně prodělají. Pokud se budou

chtít v parlamentu předvádět a budou tam jen tzv. žvanit, ztratí sympatie i voliče.

4 1
možnosti
Foto

2) naopak – slevily by ze svého programu a byly pouhou stafáží AnoFertu. Další volební propad je jednoznačný; kdybych byl jejich voličem, po koaličním babišování bych je asi už nikdy nevolil.

3) ale ještě více by prodělaly do příštích voleb spoluprácí s komunistou a estébákem.

4 1
možnosti

:-)

Jižanskou blues rock country poslouchám mimo jiné věci docela rád.

0 0
možnosti
Foto

Hezky jste to rozebral a asi ne úplně špatně. Karma.

5 0
možnosti

Dík. Co bude zítra, nikdo neví...

3 0
možnosti

Dobrý večer, pane Mařáku.

Zkusím vám položit otázku. Představte si, že podnikáte, máte firmu a společně s jinou firmou se podílíte na nějakém projektu. Máte na to čtyři roky. Jenže majitel partnerské firmy vás po celou dobu na různých na mítincích, při jednání s obchodními partnery a na veřejnosti uráží, říká o vás, že jste neschopný, nejspíš kradete a není na vás spolehnutí. Projekt skončí a je možnost jít do dalšího. Jenže, opět se stejným partnerem. Jak byste se zachoval?

Odpovídat nemusíte.

13 0
možnosti

Dobrý večer, pane Tlamso, Babiš v rozhovoru pro Noviky v pondělí ráno uvedl dvě hlavní varianty. Koalice s ČSSD-KDU-ČSL, koalice s ODS.

2 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 1443x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik