Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Slovo "havlista" jsem sice v životě nepoužil, ale chápu ho podobně jako "sluníčkář" (tedy vysoce naivní člověk, často se cítící nadřazený těm, kteří ho chtějí z jeho naivity vyvést), akorát se silně politickým zabarvením.

Výraz "pražská kavárna" pak chápu jako úsměvné synonymum pro pseudointelektuály (tedy lidi, kteří si myslí/chtějí si myslet, že u jedince existuje přímá úměra mezi intelektem a vybranými atributy jako např. slušný verbální projev, a sami si zakládají na tom, že maximum těchto parametrů splňují, díky čemuž se cítí/chtějí cítit nadřazeni jiným).

0 0
možnosti

Zbytečně se snažíte. Pan Mařák si z vás dělá pudel.

0 0
možnosti
AR

Také nevím vyjádřit pojem havlista i to kavárna. Jde jistě o vyjádření těch lidí, kteří zásadně se stavěli a stavějí proti všemu, co souvisí s V. Havlem.

0 0
možnosti
MM

Zdravím STB Brno, jak se daří?

1 0
možnosti
Foto

Okamura je taky havlista, Semelová jakbysmet, Sládek taky, Zeman tuplem, Kalousek a Sobotka taktéž, a .... a vůbec asi všichni.

Móóóc povedené!

Rv

1 0
možnosti
MM

Co se týče Okamury, Semelové a Sládka, tak ty zatím za havlisty nepovažuji, existuje-li vůbec něco jako havlista. Nikdo z nich zatím nemínil prosadit nepolitickou politiku typu NGO IVK, či Babišovy vlády odborníků-elit.

0 0
možnosti
JL

Já nevím, proč tolik lidí nenávidí Havla - měli by to vždycky vysvětlit, protože kdyby někdo nevěděl, o co jde, myslel by si, že to byl nějaký diktátor jako Franco nebo Stalin. Ale byl to amatérský politik, který tu pomohl instalovat demokratický systém v podobě, jaká je tu dodnes. To je asi tak všechno. Ale někteří Češi, když slyší jméno Havel, jako by jim hrozil epileptický záchvat.

4 2
možnosti
MM

U vrcholných politiků je v tom určitě závist, že budou navždy jen ti druzí a další, no a co se týče občanů ČR, tak nevím, možná je to tím, že jsou příznivci těch druhých a ostatních.

1 0
možnosti
Foto

Havlismus je moderní forma fašismu, který si již nevynucuje nadvládu nad společností fyzickou likvidací protivníků, nýbrž jejich likvidací mediální.

2 3
možnosti
MM

Chcete tím říct, že se jedná o odbory povýšené na stát, nebo-li tripartita v ČR?

To ale Havel podle mne nikdy nehlásal, pokud se nemýlím.

0 0
možnosti
VH

MÍNUS karma jako hrom.

3 0
možnosti
JR

J27a56n 22R35á73ž

28. 10. 2017 17:05

Už zde bylo zveřejněno hodně zbytečných textů. Ale toto?

4 0
možnosti
MM

naprostý souhlas. Stejně jako havlismus, pražská kavárna a podobně, jen bláboly o ničem.

0 2
možnosti
OH

Nějak jsem nepochopil, co jste chtěl vlastně říci.

7 0
možnosti
MM

Občas jsem samý jinotaj, no, nikdo není dokonalý, že...

0 1
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 1443x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik