Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Moravu jeste neodpisujte. Ta je dnes nekde kolem roku 1850 v porovnani s Cechy. I ti meli ve Vidni vetsi respekt nez ma Morava dnes v Praze, ale to vse se meni.

0 0
možnosti
Foto

Slovákům vysloveně samostatnost prospěla. Do té doby se spoléhali na Česko a jejich požadavky neodrážely třetinové zastoupení. Po oddělení měli vlastenecký motiv nám dokázat, že nejsou horší a podařilo se jim to. Babiš se narodil jako Čechoslovák a po oddělení se stal Čechem, tak bych jeho národnost neřešil.

2 1
možnosti
PK

Češi na rozdíl od Slováků nemají v sobě zdravou dávku vlastenectví. Poválečné období ji ještě zdecimovalo. Nejdříve "diktaturně" tlačené vše na Východ, v myslích zase až neúměrný obdiv k Západu. A po sametu zase všechno ovládly peníze. Takže ani nové politické struktury nejsou kvalitní, ať ty tzv. pravicové nebo levicovější. A tak přišel Slovák, žádný slovenský Baťa, a snadno vyhrál a při případných dalších mimořádných volbách může ještě ještě víc.

0 0
možnosti
MB

Tak s našimi vládci byl odjakživa problém ! Karel IV - vychován na francouzském dvoře, reformátorka M.Terezie na rakouském. T.G.Masaryk Moravan - málo se ví, že jeho USA Charlota, má přímý podíl, aby znechucen útoky na svou osobu - republiku neopustil ! Kontraproduktivní intelektuál z bratislavské - právnické rodiny - G.Husák. Pravda, A.Zápotocký budil úsměv, K.Gottwald - zase hrůzu ! A.Novotný, s jasně vyhraněným protislovenským postojem - již zapomenut. A.Babiš se s R.Ficem mohou obejmout - Skandální, rudá minulost stejná. První to vyšperkoval svým agenstvím - druhý ,jako biřmovaný komunista. Sborem pak volají - Veď Áno, Hnuli jsme sa a nalezli společný Smer ! Tož Robert uznaj, že ti Čehúni sů ooti ... :-)

1 0
možnosti
PK

Novotný nebyl jistě žádný lumen, typický aparátčík, ale jeho rezervovaný postoj k Slovákům odrážel i jejich neúměrné požadavky na "vyrovnanie" ekonomiky, obsazení koryt 1:1. Dokonce se prosazoval názor aby se nové kapacity budovaly především na Slovensku, protože při atomové válce by přišlo v Zieglerových jižních a západních Čechách vše hned nazmar a slovenské zápolí je přece jen dál.. Musíte rozlišovat mezi příjemnými Slováky z podzámčí a chováním politických reprezentací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 1443x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik