Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krásné požadavky. Úvaha, kdo to zaplatí, jaksi chybí. Vysoká daň pro veké podniky stačit nebude.

Vždy nejvíce postrádám logiku většího zdanění velkých podniků. Proč má mít podnik se čtyřmi (řekněme) vodními elektrárnami vyšší sazbu daně, než ten s jednou? Jen závidíme bohatému? Ale co když tu firmu vlastní padesát střadatelů.

Logiku to nemá, je to jen snaha krást a krást.

0 0
možnosti
Foto

Ještě otázka na autora."Žluté vesty" přece nejsou žádná organizovaná skupina s jediným vedením,které jako jediné vydává oficiální prohlášení.Těch ruzných lidí a skupinek,které mají potřebu oficiálně mluvit za "Žluté vesty" je přece víc,tak je tedy více i ruzných prohlášení s ruznými požadavky,které nemusí být všude stejné-čím radikálnější skupina,tím radikálnější požadavky.

1 0
možnosti
Foto

Blouznění radikální levicové luzy,které by vedlo k ekonomickému zhroucení Francie.....tihle lidé si myslí,že peníze rostou někde na stromě.

1 0
možnosti

J84a83n 67H79r41u21š58k71a

4. 1. 2019 7:11

Oni ten komunismus jedno vybudujou...a jeste si u toho tlupa v davovem silenstvi podpali par aut a vyblbnou na kapitalistickem majetku... prostě vypusťte běsnící orangutany z klece...

0 0
možnosti

Musím se smát!

Umíte si představit poslance, či senátora, který mimo nákladů na reprezentaci bere průměrný plat!;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Pane Kulhavý, tu anonymně vzniklou fake news zde můžete pastovat klidně milionkrát, což nic nezmění na skutečnosti, že se jedná o fake news a pokus o hustou propagandu. Je celá i v prvním odkazu mého textu, tedy ve článku pana Drápala, se kterým polemizuji.

0 0
možnosti

Já to dostal mailem ve franc. originálu. Ten článek p. Drápale je kde?

0 0
možnosti

K97a29r90e63l 12B48o13k

3. 1. 2019 23:15

Splnění těchto požadavků je prakticky malá socislistická revoluce. Po splnění těchto požadavků bude Francie zaostávat za ostatními zeměmi ještě více. Bohužel bez práce nejsou koláče.

2 0
možnosti

Žluté vesty jsou banda nejrůznějších levičáků a momentálně očekávám, že o tu jedinou skutečnou žlutou vestu se odehraje "bitva" mezi zdejší Mélenchon-Chávez ultralevicí a levicí nacionální.

0 0
možnosti

OFICIÁLNÍ CHARTA ŽLUTÝCH VEST (GILETS JAUNES)

25 návrhů jako východisko z krize

Vzhledem k tomu, že politici se tváří, že nechápou požadavky Žlutých vest. Vzhledem k tomu, že požadavky některých nejsou zdaleka postačující pro vážnou a trvalou změnu, zde je neúplný seznam, který však představuje záruku výsledku z dlouhodobého hlediska. Nejsme naivní, plutokrati u moci udělají vše, aby tomu zabránili, ale nicméně je podstatné, aby se uplatnilo těchto několik návrhů.

I. EKONOMIE PRÁCE

1. Obecný zákon pro daně. Zabudovat do ústavy nemožnost pro stát odebírat na daních více než 25% bohatství obyvatelstva

2. Okamžité zvýšení minimální mzdy, důchodů a životního minima o 40%

1 0
možnosti

3. Masivní nárůst zaměstnanosti státních zaměstnanců pro navrácení kvality veřejných služeb: nádraží, nemocnice, školy, pošty,...

4. Bydlení: plán vybudovat 5 milionů nízkonákladových bytů s cílem snížení nájemného, cen nemovitostí a zvýšení dynamiky hospodářství a zaměstnanosti. Těžce trestat prefekty a starosty, kteří nechají nocovat bezdomovce venku

5. Banky: snížit jejich velikost, aby byla zajištěna větší ochrana před krizemi, rozbít monopoly, oddělit spekulace od úspor a zakázat veřejné podpory

6. Zlikvidovat zadluženost: tato byla již několikrát splacena

II. POLITIKA

7. Ústava: přepsat ústavu lidem a pro lid a ve prospěch suverénního lidu. Zavést referendum na základě lidové iniciativy

8. Zákaz lobování a dalších vlivových sítí. Definitivní vyloučení z politického života všech, kteří nemají čistý rejstřík, skončit s kumulací funkcí

9. FREXIT: vystoupit z EU, abychom znovuzískali politickou, peněžní a hospodářskou suverenitu (respektování referenda z roku 2005), znovuzískání práva na vydávání naší měny vystoupením z článku 123 Lisabonské smlouvy (50 miliard € uspořených ročně)

10. Daňové úniky: získat 80 miliard € vydaných státem ročně na CAC 40 (40 největších firem z burzovního indexu)

1 0
možnosti

Tak to ozdrojování je nosné. Já zase viděla požadavky už před několika týdny, bylo tam vystoupení z EU a NATO.

1 0
možnosti

To je práce osmi anonymů na síti facebook, o které jsem psal v závěru článku, klasická fake news. Oficiální požadavky jsem přeložil ze solidních a důvěryhodných zdrojů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 1443x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik