Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Ty záběry jak hasič stříká částečně proti větru který strhává proud vody mimo budovu a střecha je jednou tak vysoko jsou opravdu tristní.

Hlavně že se neměl použít vrtulník! To jako nejde regulovat vypouštění toho vaku a rozptyl výškou?

0 0
možnosti
OT

Cituji: ....................................Hlavní inspektor-architekt z Notre Dame: Požár nebyl způsoben zkratem elektrického vedení

Jsem opravdu šokován, že k požáru (tohoto rozsahu) došlo. Je to nepochopitelné.”

Mouton pro francouzský konstruktérský magazín BatiActu uvedl následující:

“Za 40 své praxe jsem nikdy neslyšel o podobném požáru. Vyžadovalo by to opravdu vysoce vznětlivou várku dřeva pro zažehnutí takového ohně, který by se rozhořel do katastrofy rozsahu, jaký jsme měli možnost vidět. Navíc, dubové dřevo je vůči ohni obzvlášť odolné. Detekce ohně a protipožární systém, který byl v katedrále instalován, byl na nejvyšší úrovni. Bylo to velmi nákladné, ale umožňovalo nám to rychle určit, jestli někde vznikl požár. Dále jsme mnoho starých dřevěných dveří vyměnili za protipožární.

A také jsme značně snižili počet elektrických zařízení v celé budově a úplně jsme je zakázali v podkroví.”.............................Ptám se: O čem to svědčí?

1 0
možnosti
MM

Jedná se o tento článek? Pokud jo, mrknu se na něj později, teď momentálně nemám čas. Může to svědčit o tom, že nechce nést možnou zodpovědnost za ten požár.

https://www.batiactu.com/edito/notre-dame-apres-incendie-rien-n-est-fini-selon-ex-56147.php

0 0
možnosti
Foto

V televizi byl Čech,který byl v té době v katedrále na bohoslužbě k velikonocům. Jestli jsem jej dobře poslouchal, tak říkal, že během bohoslužby se v katedrále objevil kouř a byl vyhlášen poplach. Všichni museli okamžitě opustit katedrálu. Podle jeho slov hasiči přijeli do 15 minut. V tom případě nechápu, proč v katedrále nebyl automatický hlásič kouře,které mají u nás i rodinné domy. Má je i katedrála sv. Víta a ta má i automatický hasič ohně, který se spustí pokud je detekován kouř. Pak jsem se dočetl, že hašení stěžovala skutečnost, že hasiči neměli tak vysoké plošiny, aby dosáhly nad střechu katedrály. Nedělám žádné závěry, ale jsem fakt zvědavý, jak skončí vyšetřování. Přitom na druhou stranu ve Francii shořelo několik kostelů.

2 0
možnosti
Foto

Zřejmě pařížští hasiči nejsou tak přísní jako pražští.....

1 0
možnosti
Foto

Já jsem slyšel názor, že katedrála byla v havarijním stavu, a proto se teď také opravovala. Navíc se prý oprava potýkala s nedostatkem finančních prostředků. Je tedy možné, že se o katedrálu příliš dobře nepečovalo, což mohlo přispět i k jejímu požáru.

1 0
možnosti
Foto

Karma.Rozumny a solidní rozbor.Jen bych doplnil zkušenost že svého okolí,kdy také shořela střecha domu od položené akuvrtacky,její baterie se vznítila

3 0
možnosti
JZ

To je fuk. Lidi mají jasno. A protože si média dovolila nabídnout i jiný názor, mají hned jasno i v tom, že jim ho zlá média podsouvají. Ale protože na ně si nepřijdou a zásadně jim nevěří, neexistuje, že by třeba měla pravdu.

Udělal to muslim, imigrant. Tečka. Ani video nehody při svařování a rodokmen dělníkova od 14. století čistě francouzského rodu by nebyl argument.

5 0
možnosti
Foto

To je rozumné ale historie nás učí, že i když budou důkazy o nehodě naprosto nezvratné, objeví se někteří, kteří budou tvrdit že to bylo jinak. Podobně jako v New Yorku 2001.

7 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik