Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek, ještě bych připomněl, kdo kdysi chtěl, aby sociální dávky dostávali všichni nebo skoro všichni (parametry v návrhu měnili)? Byla to ODS, nazývali to státem zaručeným příjmem. K Petru Nečasovi si vzpomínám, že si v ODS mysleli, že po Topolánkově řádění ODS pozvedne, ale opak se stal pravdou, nejde jen o tu aféru, ale hlavně to, že mnohokrát lhal a nasliboval nerealistické, věděl to, že slibuje nesplnitelné.

0 1
možnosti
Foto

K70a11r83e66l 82C63a28c28h

15. 5. 2019 21:51

Zajímavý článek. Ta myšlenka dělení na globalisty a nacionalisty je velice trefná. Sám jsem zvědav, jak se to u nás vyvine. Všeobecný tlak na globalizaci je veliký a zdá se, že ti, co mají obavy o zachování svébytné národní kultury a nejen jí, hrají zatím se slabšími kartami. Úpadek tradičních pravicových a levicových stran je zřejmý. Jinak by nemohlo dojít ke vzniku a úspěchu hnutí, jako je nyní ANO, které se nedá podle tohoto rozdělení zařadit. Události ve Francii, ale i v Německu , Španělsku či Belgii vzbuzují i u našich občanů oprávněné obavy. Neschopnost EU tyto věci řešit kolektivně na úrovni EU, vysloveně nutí občany obracet se o pomoc k národním stranám, které chtějí tyto věci řešit alespoň na národní úrovni. Dvojí kvalita potravin, která je volebním heslem kandidátů do EU parlamentu, ačkoli je to daleko větší podvod, než nějaká žádost o dotaci na Čapí hnízdo, je naprostá marginálie proti nebezpečí vznikající z přílivu migrantů, kteří naši kulturu nikdy nepřijmou. Naopak si vynucují, abychom jim vytvářeli podmínky pro praktikování jejich kulturních zvyklostí a přehlíželi, že v mnohém kolidují s našimi zákony. Takže si myslím, že nacionalisté budou posilovat, pokud se EU v přístupu k migrantům zásadně nezmění.

1 0
možnosti

Je těžké předvídat jak ty volby dopadnou přesněji u nás. Je však jistota, že komunisti opět aspoň jeden mandát ztratí. Ve volbách r.2004 získali 6 mandátů, pak v 2009 už pokles na 4 mandáty a v 2014 jen 3. Letos budou velice rádi pokud budou mít aspoň 2 poslance ve Štrasburku. Členstvo jim vymírá a mladých zájemců není!!

1 0
možnosti

J29i34r45i 22T57i43c50h76y

15. 5. 2019 17:12

Spravne jste naznacil, jak je tezke dnes pojmenovat prevladajici politicke smery. Domnivam se, ze na "zapade" dnes prevladaji "liberalove" s fasistickymi metodami k potlaceni jakehokoli ruzneho nazoru, jako jsou narceni z rasismu, islamofobie a nenavisti k zenam.

Komuniste jsou tolerovani, socialiste frci, jakakoli mirna odchylka od stredu ku "pravici" je nazyvana "bilym extremismem",

3 0
možnosti

Nechcete učit politologii na Metropolitní univerzitě?

1 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik