Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ke konci loňského roku již firemní holding založený současným premiérem Andrejem Babišem dlužil bankám 43,9 miliardy korun. Za jediný rok narostl dluh o osm miliard, od konce roku 2015 se zvýšil téměř na dvojnásobek. Agrofert to uvedl v dnes zveřejněné výroční zprávě za rok 2018.Čistý zisk celého holdingu se propadl na jednu pětinu - ze 8,6 miliardy korun v roce 2015 na 1,7 miliardy korun v minulém roce. Navíc Agrofertu hrozí ztráta nároku na čerpání dotací, investičních pobídek i účast ve veřejných soutěžích. Pramen : Euro Byznys

2 0
možnosti
PK

Polikomedie už přestává bavit i politiky ale díky za připomenutí pana Hilla, ten byl a bude vždy skvělej...R^;-D

1 0
možnosti
MM

To jo, mám slabost pro britský humor.

0 0
možnosti
JZ

Když už někde opisujete čísla, tak to dělejte pořádně. Zadlužení Agrofertu není 43 mld., ale 4,7 mld., což odpovídá tržbám za 3 měsíce. Dlouhodobě toto zadlužení klesá.

U firem působících v zemědělství je je poměrně častým jevem, že přijaté dotace tvoří významnou část zisku.

1 0
možnosti
MM

Citace z článku portálu EuroZprávy, na který je v textu odkaz:

"Zadlužení Agrofertu podle serveru Euro.cz prudce roste na hodnoty, které už nejsou považovány za zdravé. Ke konci loňského roku již firemní holding dlužil bankám 43,9 miliardy korun. Za jediný rok tak narostl dluh o osm miliard, od konce roku 2015 se zvýšil téměř na dvojnásobek."

Skutečnost, že dotace tvoří významnou část zisku, samozřejmě podporuje tezi, kterou jsem nadnesl.

2 0
možnosti
AR

R^ Zajímavá informace!!

1 0
možnosti
MK

M62i73l49a68n 35K96e18s26l

15. 8. 2019 21:07

Co když to prezidentovo buzerování sociální demokracie přichází premiérovi docela vhod.Dokud si socani vyříkávali s prezidentem věci kolem jmenování ministra,premiér sice prohlašoval,že by velmi nerad přišel o koaličního patrona,ale nic nedělal,aby o něj nepřišel.Nyní sociální demokracie požaduje další peníze pro svá ministerstva.Vyhrožuje neodsouhlasením státního v případě,že jí nebude vyhověno.Co s takovým vyděračským partnerem.Zbavit se jej.Vyhodí li je on sám tak mu budou vyčítat,že předem kalkuloval s pomocí SPD.Bude li příčinou odchodu socanů prezident,Babiš prohlásí : Co jsem měl dělat,když jsem chtěl zachránit úspěšnou vládu.

1 0
možnosti
SN

:-)........Milane, přesně popsáno! Myslím, že Babiš i president se v skrytu smějí pod vousy a sledují jak se národ baví!R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,92
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik