Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zvlastni uvaha, pane Martine Mařáku. Nebudu vsak rozebirat vase nazory, ale pripominam jen zasadu lidskeho souziti, ktera protina celou civilizaci od prvniho dne. Kazda akce (fizicka) prinasi stejnou odpoved. V lidove reci na celem svete je to definovano tremi slovy. "Oko za oko". Dal to zase nerozebiram.

Clovek dostal ke sve inteligenci moznost mluvit. Neni na svete jazyk, ktery se neda prelozit (minim dukladne) do jazyku jinych obcanu sveta. Zde tato inteligence svetoveho cloveka ma pouzivat tuto schopnost k lepsimu souziti lidi mezi sebou. Jenze.....??!!

Co chybi se domluvit??

Zasadni porozumeni v pohybech civilizace za celou historickou dobu. Tim vytvari obrovsky tlak mezi diferentnimi casti civilizace. Tento tlak je a byl vzdy usnadnen s dalsi civilizacni znalosti. To je pravo silnejsiho.

Tez mysleni a inteligentni rovnovaha musi byt v souladu byt s pravem silnejsiho. Neni-li, to prinasi hruzy mezi castmy civilizace a je dusledkem meho prvniho odstavce.

Prenasim vse, co jsem napsal, do mysleni ceskeho cloveka. Chceme-li prezit, muzeme diskutovat a domluvit se s opozicni stranou. Nebo byt v pozici silnejsiho a ukazat protivnikovi svoji vuly a odhodlanost.

To je konzervativni pohled Izraele. Spravne vyhodnoceni prijde. Vysledek svetove pomoci te druhe strane neprinasi zadny vysledek. Pohyb obcanu je treba uskutecnit. To rozhodnuti OSN z roku 1948 je treba DORESIT. Ty demonstrace v ulicich volaji po tom. Neni jine cesty.

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste, pane Limo, že chceme-li přežít, můžeme diskutovat a domluvit se s opoziční stranou. Nebo být v pozici silnejšího a ukazat protivníkovi svoji vůli a odhodlanost. To je podle mne základ Vašeho hodnocení situace.

S tím nemám problém a vnímám to podobně. Izraelci se vždy snažili domluvit, přestože vystupovali a vystupují z pozice mnohem silnějšího. Možná byly některé jejich nároky nepřijatelné pro druhou stranu, ale onen dialog a pokus o nalezení řešení existuje takřka permanentně od vzniku státu Izrael, pominu-li momenty, kdy byl Izrael ve válečném stavu.

Myslím si, že současnou situaci z nějakého důvodu naprosto podcenili, nebo-li, lépe řečeno, nesprávně vyhodnotili, no a jsem přesvědčen o tom, že se vlastní vinou dostali do velmi těžké patové situace, ze které neexistuje dobré řešení, ale jen hromada špatných.

Doufám, že se pletu a že mne Izraelci nějak příjemně překvapí, že najdou nějaké východisko, při kterém nebudou mediálně a morálně poškozeni a zároveň to nebude vypadat jako jejich prohra a projev slabosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik