Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Mně se stalo v Dubaji, že platební terminál nevzal platbu kartou ve výši 100 tamní měny, ale 50+50 mu problém nečinil.

0 0
možnosti
Foto

Za poslední tři měsíce se mi jen v autoservisu stalo dvakrát, že nešlo platit kartou. Pokud se vám líbí být otrokem, neberu vám to, ale nechte volbu i na ostatních.

4 0
možnosti
Foto

Velmi podobnou problematikou se budu zabývat příští pátek. Ovšem nepůjdu tolik do hloubky a odbornosti. Spíše z filozofického hlediska.

0 0
možnosti
FL

Jestliže odborníci významných institucí, jako je ČNB, Statistický úřad,...atp. jsou proti euru, tak to asi úplně jedno nebude. Ledaže bychom mávli rukou nad nějakými pár procenty HDP, což můžou být desítky miliard ročně

1 0
možnosti
JP

Jasně že jsou proti EURU, přišli by o výnosná korýtka. Stát - my - bychom zase něco ušetřili. Firmy požadují EURO - vše se jim zjednoduší a zlevní. To by mělo být hlavním kritériem pro rozhodování. Ona i tak koruna trochu vyklízí pole.

2 2
možnosti
Foto

Francie byla jedinou zemí, kterou znám z blízka, kde se obchodníci chovali zdrženlivě. Ještě cca pět let po změně se držely ceny na úrovni před eurem. Ale podívejte se na Chorvatsko, nakonec i Německo, kde jsou ceny v eurech v té výši, jaké byly v markách.

1 1
možnosti
JP

Pro přijetí či nepřijetí EURA by nemělo být relevantním argumentem strašení dočasným růstem cen. Jde o mnohem víc.

0 1
možnosti
PK

Euro samozřejmě ano, ale nemyslím si, že je vám jedno, jakou měnou platíte, protože při konverzi vás banka připraví o nemalé peníze. I proto jsem jednoznačně pro euro. A fyzické peníze v dohledné době zůstanou, jak byste platil v případě nějaké katastrofy, nebo dokonce války, kdy třeba nepůjde několik týdnů elektřina, o internetu ani nemluvě?

5 0
možnosti
Foto

Mně osobně by € v ČR samozřejmě vyhovovalo, neboť bych nemusel lítat po zástavárnách, nebo jak správně píšete, platit deset procent své bance za použití bankomatu. Co se týče fyzických peněz, není vyloučené, že v nějaké marginální formě možná zůstanou. Ve vámi zmíněných situacích ty potisklé papírky zcela ztratí svou původní hodnotu, řekl bych.

2 0
možnosti
Foto

Jo, celkem souhlas, ale přijetí € je podle mne nevyhnutelné, jen to jen otázkou času.

2 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik