Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P31e80t83r 22S39k20á98c59e80l

30. 1. 2024 20:41

A ústavní soudci? Celá konstrukce Ústavního soudu by podle mne měla podlehnout hluboké strukturální reformě, jež by societální spravedlnost i v tomto ústavu nastolila a soudci ústavní by pak patrně měli být jmenováni, či vybráni losem na základě spravedlivého cechovního gender klíče ve stylu kominík, řidička autobusu, lékař, prodavačka, novinář, erotická pracovnice a tak nějak podobně Oi!

Zdroj: https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812179

Čímž jste mně připoměl, že jako první na světě se u nás zruší politické strany a systém zastupování občanů v zákonodárných institucích bude jednoduchý a nejspravedlivější - zastupovat kominíky bude kominík, švadleny švadlenka, atp. Už se těším, letos by takové přeměny mohly nastat....

0 0
možnosti
JS

Tak ono to rozhodnutí nebylo jednomyslné, takže i ti správně vybráni a jmenování odborníci mají na konečný verdikt jiný názor, takže ne jen kominíci, jak se nám tu snažíte amatérsky namluvit, to vy jste tady za toho kominíka, a tímto se omlouvám všem kominíkům, že jsem si z článku vypůjčil právě je.

1 0
možnosti
JP

Jako ironie - výtečné!

1 1
možnosti
MJ

Onen nadnárodní korporát, který Vám leží v žaludku, se težko dá takto označit, když daní na Praze 4.

Samozřejmě však nedosahuje morálního věhlasu jiných českých firem, jež raději platí daně v zahraničí, a tu a tam přispějí do pokladen 5kolky či na nějaké transpohlavní hrdopýšky. A o českém miliardovém defraudantovi Bakalovi od Ženevského jezera ani nemluvě. Jak symbolické, že právě Knihovna V. Havla díky němu vzkvétá. Zkrátka higher society nebo jinej gang

8 3
možnosti
FF

Co je platné, že Agrofert daní v Praze, když od roku 2017 na dotacích čerpal 9,51577 mld. Kč a na daních odvedl 5,471024 mld. Kč, tedy za 5 let čerpal o 4,044746 mld. Kč více, než zaplatil na daních.

0 0
možnosti
JH

J43a42n 97H34r41u76b90e76š

26. 1. 2024 18:40

Abych poznal, že ve zdůvodnění argumentovali vším možným, jen ne zněním Ústavy a právními argumenty, na to nemusím být lékař práv. Ani na to abych věděl, že soudci ÚS nejsou ani ekonomové a odborníci na státní finance, ani sociologové, ale ani nejsou součástí moci zákonodárné ani výkonné. Mají jen a pouze posuzovat soulad zákona s Ústavou a zákonnost procesu jeho přijetí. Nic víc, nic míň. To, že místo toho hrají svoji politickou hru, to považuji za hrubý prohřešek podrývající rozdělení moci ve státě. Jsem přesvědčen, že Ústavní soud se tím sám dopouští porušení Ústavy. A je mi úplně jedno, co si o tom myslíte, protože množství lajků nebo mínusů nic o pravdě nevypovídá - a pokud pravdu mám, pak nějaké mínusy jsou to úplně poslední, o co tu běží.

15 4
možnosti
Foto

Co si o nálezu Ústavního soudu myslí právní amatér, nemá žádnou relevantní hodnotu. Je to jen Váš amatérský názor. Nic více a nic méně.

5 6
možnosti
PS

Sejdou li se dva právníci, vzniknou tři právní názory.

7 0
možnosti
Foto

12:3 je podle mne velmi silná většina. Tečka. Zbytek je jen plácání právních diletantů o ničem...

Nemám, co bych k tomu dál dodal.

8 4
možnosti
Foto

S jednotností je to složité i u senátů nižšího stupně, natož pak u ÚS, kde se rozhoduje institutech i obecně formulovaných a nějak vykládaných již v minulosti. Zde se zřejmě ÚS odchýlil od jedné ze základních zásad, a to kontinuity. Sice se to snaží vysvětlit růzností, ale vysvětletí navozuje dojem účelovosti.

16 1
možnosti
Foto

Trefil jste stručně to co se mě nedaří pojmenovat

0 0
možnosti
JN

Jak je možné, že ani odborníci na ústavní právo neměli stejný názor? Neměl by být US ve svých verdiktech jednotný?

2 5
možnosti
RC

To uz tak byva...

Proc by mel byt jednotny? A jak budes resit nejednotnost?

4 2
možnosti
Foto

Ač bývalý prezident Zeman jedním ze svých oblíbených bonmotů ohodnotil mentální úroveň a vzdělání tohoto národa velmi a velmi nelichotivě, zmíněná kauza jednoznačně vyvrátila jeho hodnocení a (jak jste výstižně popsal) prokázala hluboké a všestranné znalosti ve všech oblastech života.

2 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik