Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Ano, skvělý Fiala zatočil s údajně Babišovou inflací, způsobenou unijními nařízenými opatřeními proti covidu z národních peněz tím, že ji zněkolikanásobil, lidi nechal v nejhorším chvílích cen energií na holičkách a začal pomáhat, až když bylo po všem. Patrně tak silnější spíš přežije.

A s vyhnanými cenami prakticky všeho neudělal profesor Nutellista už vůbec nic. O beznadějném znepřístupnění vlastního bydlení ani nemluvě. Konečná.

Ale v používání Goebbelsovy propagandy opakovaným lhaním v médiích je mistr. Podobně jako každý kriminální živel má právo se hájit sebevybájenější pohádkou, ale pravdy na tom ani zbla není.

0 1
možnosti
RN

Agrofert zvýšil zisk v průběhu inflačního období o neskutečné miliardy více než před ním. A to i po odečtu zvýšených nákladů za energie. Což v překladu znamená; "Namastil jsem si na Vás občanech velmi slušně kapsu." Přitom měl velký podíl na konečných vysokých cenách potravin. Takže Babiš zabil dvě mouchy jednou ranou. Na jedné straně neskutečně na lidech vydělal a zároveň to mohl těm méně vnímavým odprezentovat jako selhání vlády. Šikula.

6 0
možnosti
MV

Konec inflace možná , jen ty ceny zůstaly na loňské vysoké úrovni a nikdo je nedá zpátky ,tak jen zase budeme platit jak mourovatí fialovou inflaci.

3 0
možnosti
ZD

To ovšem nebrání premiérovi, aby těm "méně hledajícím" nevysílal libozvučné mámivé signály.

3 0
možnosti
KK

Já bych něco poznamenal k té inflaci, aby bylo konečně jasno: Kdysi před několika lety se moudrá ČNB rozhodla, že bude bojovat proti stagnaci, či dokonce hrozící deflaci, protože inflace je prima. A tak se rozhodla zaútočit na kurz koruny tak, že ji skrytě devalvuje - vyrobila z ranní rosy a večerní mlhy dva biliony korun, za které "nakoupila devizové rezervy". Pár let se nic nedělo, ČNB plakala a naříkala, jak se jí nedaří, leč čas oponou trhnul a spekulanti vrhli ony dva biliony do oběhu. Takže najednou byla bitva s deflací vyhrána, a to drtivě. Hurá.

Jo a nějaký Babiš nebo Fiala se na tom můžou akorát jen (každý svým způsobem) přiživit.

2 0
možnosti
ZD

Počkejte, až sem zavítá jistý Rostislav a další jeho parťáci s unifikovaným nafialovělým názorem. Žádná ČNB, žádný Covid - dycky jen Babiš!

3 0
možnosti
JK

No poťeš koště.. Tohle zesmolit muselo tomuhle koblihaři asi dat velkou fušku.. Zasíláme klíčenku Agrofertu

8 9
možnosti
ZD

To svědí co? A nedá se to ani moc škrabat!

3 0
možnosti
ZB

I s takovými lidmi jako jste Vy musíme umět žít.

1 0
možnosti
ZD

A co když je to všechno jinak?

0 0
možnosti
Foto

Ohromný chlapák je ten skvělý premiér Petr Fiala, co s tou Babišovou inflací tak bezprecedentně zatočil. Ještě mu ale zbývá hodně práce v dalším volebním období, aby všechny ty škody, které Babiš napáchal, alespoň trochu napravil a národní ekonomiku vyléčil.

To vám bude jednou prezident.

Skol!

EU First!

6 4
možnosti
JK

J93a44n 32K14y35š58k82a

16. 2. 2024 19:45

Možná to myslíš ironicky, ale máš to v zásadě správně, Marťo...

Eu first!

3 3
možnosti

Drahé energie kvůli green dealu a odtržení od levných dodávek z Ruska a poslední desetiletí, kdy se rozhazovala peníze všude na světě i kvůli covidu...a inflace furt nenastávaly...tak si mysleli, ze to bude vecne...cnb držela několik let slabou korunu tištěním penez, aby vyvolala inflaci, neboť prý hrozila...tohle vse....

3 2
možnosti

neboť prý hrozila deflace

0 0
možnosti

Bezprecedentní inflaci v roce 2023 Fialova vláda sama způsobila zavedením chybně koncipovaného cenového stropu. Cenový strop na energie byl zaveden k 1.1.2023, ačkoli cena plynu na evropské burze (roční kontrakt, žádný spot) klesla pod tuto hranici již v prosinci 2022 https://www.kurzy.cz/komodity/pxe-zemni-plyn-graf-vyvoje-ceny/1MWh-czk-2-roky a cena elektřiny na burze klesla pod státem stanovený strop tři dny po jeho zavedení https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elektriny-graf-vyvoje-ceny/1MWh-czk-2-roky a po celou dobu platnosti stropu (celý rok) ceny těchto komodit na burze zůstaly po stropem. Zavedení cenového stropu vedlo k odstranění cenového soutěžení mezi dodavateli. Spotřebitel Vám nepřejde k jinému dodavateli, u něhož bude platit stejně, jen proto, že u starého dodavatele stát doplácí dodavateli více. Ukončení platnosti cenového stropu obnovilo konkurenci na trhu s energiemi a v kombinaci s poklesem cena na burze (roční kontrakt na plyn stojí 0,80 Kč/kWh místo cenového stropu 2,5 Kč/kWh) ukončilo éru předražených energií, a jí způsobené vysoké inflace. Nárůst cen způsobený inflací v roce 2023 už ale zůstane. ČNB nikdy nepřipustí deflaci.

11 1
možnosti

Místo fixního cenového stropu na celý rok měla vláda pravidelně stanovovat, kolik bude spotřebitelům přispívat na energie, podobně jako to dělala v závěru roku 2022. Tím by výše účtů za energie spotřebitelům skutečně klesla. Domácnostem by pak zbylo více peněz na utrácení, což by mělo sice proinflační charakter, ale ne výše než o kolik by poklesla inflace vlivem poklesu cen energií. Zároveň by lidem zbylo více peněz na utrácení, což by mělo vliv na růst HDP, a tím i příjem státního rozpočtu. Díky tomu by nebylo nutné zvyšovat tolik daně, jejichž zvyšování vede jen k dalšímu omezování utrácení.

5 1
možnosti
Foto

Dokázali to! Molodci!!!

3 1
možnosti
ZD

A ani to nedalo moc práce - dear Petr to zmáknul skoro sám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik