Martin Mařák

Macron-Le Pen, pátek večer

28. 04. 2017 21:52:08
Zároveň prohlásil, že FN nepovažuje za extrémní pravici, s čímž zcela souhlasím, neboť FN a ideologii národního socialismu považuji spíše za levici.

Dnešní den byl v mediální válce horší pro kandidátku národně socialistické Front national, ale v závěru došlo k události, která to tak trochu vyrovnala. Táta Le Pen jí jako již tradičně namydlil schody, no a dnes vypustil hlášku, která se týkala policisty zabitého při posledním teroristickém útoku v Paříži. Xavier Jugelé byl homosexuál a svou homosexualitu neskrýval. Na jeho stáním pohřbu jako první promluvil jeho partner, který se s ním rozloučil. Jednalo se velmi dojemnou řeč.


„Mám pocit, že ta ceremonie byla dvojsmyslná a že se projevovala úcta spíše homosexuálovi, než policistovi. Neboť přítomnost jeho partnera a dlouhý proslov, který pronesl, tak trochu institucionalizoval svatbu mezi homosexuály a svým způsobem ji oslavoval ve veřejném prostoru.“


J-M Le Pen


Marine Le Pen se od názorů svého otce a zakladatele strany, kterého z ní vyrazila, zcela distancovala. Dle jejích vlastních slov se jednalo o důstojnou ceremonii a byla hluboce dotčená proslovem, který pronesl partner zabitého policisty. J-F Jalkhl, šéf FN poté, co Le Pen dočasně opustila FN, byl dnes vyměněn, neboť v médiích opět začala polemika o jeho názorech z roku 2000, kdy řekl, že podle něj nebyl používán plyn Zyklon B v koncentračních táborech Hitlerova národně socialistického Německa.


V závěru dne přišla pro Le Pen dobrá zpráva, suverenista N.D-Aignant, jeden z kandidátů na prezidenta, jenž v prvním kole získal takřka pět procent, podepsal s FN dohodu o vládnutí a připojil se k Le Pen. Zároveň prohlásil, že FN nepovažuje za extrémní pravici, s čímž zcela souhlasím, neboť FN a ideologii národního socialismu považuji spíše za levici.


Emanuel Macron má dnes večer míting v Chatalleraut.

Autor: Martin Mařák | karma: 16.95 | přečteno: 1023 ×
Poslední články autora