Martin Mařák

Theresa May je absolutní kazišuk

9. 06. 2017 19:21:13
Abych se přiznal, lámu si bednu, kroutím mozkové závity, až se mně z lebky kouří, mozek sviští na mých plnohodnotných dvacet procent jeho kapacity (u týpka s IQ 60 to ani jinak nejde), ale odpověď stále nenalézám.

Tak a je to tady, zhruba jak jsem předpokládal. Theresa May to projela, sice to neprohrála úplně, ale toryům to pěkně zavařila, řeknu-li to velmi diplomaticky a nikoliv jadrně po moravsku. Z pohodlné parlamentní většiny konzervativců se po úporném strategickém úsilí dopracovala k menšinové vládě s irskými nacionalisty, jejíž budoucnost je krajně nejistá. No a teď právě s rukou na srdci slavnostně deklaruje, že ona je ta jediná a pravá, která v Británii nastolí stabilitu i prosperitu. Jako by britská vláda nebyla stabilnější před pár měsíci, než se Theresa May prošla o víkendu přírodou a napadla ji ta geniální myšlenka, že rozpustí parlament, vyhraje volby a bude mít ještě mohutnější parlamentní většinu, tedy ještě větší mandát k vyjednávání s EU o brexitu.

Od brexitu uběhl již skoro rok a --------- nic. Nic se neděje, vše se stále z britské strany odsouvá a odkládá na později, jakoby Britové vlastně nakonec jaksi ani z té EU odejít nechtěli, nebo co. Za deset dní má navíc o brexitu začít vyjednávání s EU, no a Theresa May momentálně řeší tu svoji novou koaliční vládu s nacionalisty ze Severního Irska, je to opravdu so british, britský smysl pro černý humor mne vždy oslovoval. Doufám, že ta její vláda vydrží alespoň dva měsíce a Britové nebudou nuceni opět naběhnout k volbám. V dnešní hektické době mne již nic nepřekvapí.

Cui bono? Tak se často ptají různí politologové, novináři a jiní vzdělaní a chytří lidé, či různé jiné bytosti zabývající se politikou ať již na bázi amatérské, či vědecké, nebo veskrze profesionální. Abych se přiznal, lámu si bednu, kroutím mozkové závity, až se mně z lebky kouří, mozek sviští na mých plnohodnotných dvacet procent jeho kapacity (u týpka s IQ 60 to ani jinak nejde), ale odpověď stále nenalézám. Prostě nenalézám. Stále mne jen napadá, že Theresa May vstoupí do historie jako absolutní kazišuk.

V následujícím videu se můžete podívat na možný další postup vyjednávání Theresy May (muž v klobouku) o peníze (o což jde nejvíc), které vyžaduje EU (oranžový Volkswagen brouk), tedy ukázku tradičního britského humoru, který momentálně sledujeme on-line:

video //www.youtube.com/embed/upEBdKFGlPg

Autor: Martin Mařák | karma: 20.14 | přečteno: 1033 ×
Poslední články autora