Martin Mařák

Macron není Zeman

28. 06. 2017 19:40:35
Vojáci US Army se navíc zúčastní slavnostní vojenské přehlídky v centru Paříže, která se při té příležitosti koná každý rok, 14. červenec je totiž ve Francii státní svátek.

Francouzský prezident včera zatelefonoval prezidentu americkému a pozval ho i s manželkou 14. července do Paříže na státní oslavy francouzské republiky, oba presidenti se přitom shodli, že budou při dalším případném útoku syrské armády chemickými zbraněmi reagovat společným vojenským úderem. Donald Trump si vzal nějaký čas na rozmyšlenou, patrně chtěl zjistit, jestli je návštěva Francie časově možná a nenaruší jeho dlouhodobě plánovanou agendu.

Donald Trump dnes pozvání přijal. Vojáci US Army se navíc zúčastní slavnostní vojenské přehlídky v centru Paříže, která se při té příležitosti koná každý rok, 14. červenec je totiž ve Francii státní svátek. Jejich účast v defilé připomene sté výročí vstupu USA do bojů I. světové války. Co se týče útoku chemickými zbraněmi na civilní obyvatelstvo v Chán Šajchůnu 4. dubna 2017, tak francouzské tajné služby vypracovaly dokument o několika stránkách, jenž je ve francouzštině veřejně dostupný a který relevantními důkazy z útoku jednoznačně viní syrskou armádu a režim Bašára al-Asada.

Jako první zareagovala extrémní levice, její vůdce a zároveň poslanec J.L.Mélenchon pravil: „Pan Trump není vítán. Státní svátek čtrnáctého července je svátkem svobody Francouzů. Pan Trump představuje NATO a otrockou oddanost našeho národa mezinárodní koalici, ve které nehraje žádnou roli. Pan Trump je násilník, nemá tady co dělat.“

Autor: Martin Mařák | karma: 16.60 | přečteno: 812 ×
Poslední články autora