Diskuse

Rozpad systému tradičních politických stran

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem přítelem politických stran už delší dobu. Tato uskupení se dostala do stádia hluboké krize, když byla ovládnuta zištnými aparátčíky a degenerovala v subjekt, který se odcizil občanům. Dnešní politické strany jsou kolbištěm intrikánů, zlodějů a lhářů a do popředí se dostávají občanská hnutí, která lépe odpovídají myšlení a stylu dneška. Jak se bude politická scéna dál vyvíjet, toť otázka, ale jisté je, že politické strany v této podobě se přežily a pokud se nepřizpůsobí polické objednávce, degenerují a dostanou se na okraj zájmu. Je však třeba si dát pozor na to, aby se občanská hnutí nedostala do vleku politických rutinérů, to by byl jejich konec. Měly by se poučit i na zkušenostech zapatistického hnutí, které bylo jakýmsi předobrazem pokusu vyhnout se nešvarům, které končí politickými stranami vzdálenými potřebám dneška.

1 0
možnosti

Protože jako občan ČR žiji v Alsasku, jehož hlavní město byla dvakrát Praha.

0 0
možnosti

J37a70r75a 80R30a28n94k

14. 5. 2017 0:49

Proc Vas tak moc zajima, co se deje po volbach ve Francii? Dopadlo to zatim dobre, v zadne jine zemi se nikdo nezajima o vek Macronovy manzelky a nekde za "Velkou louzi" jsme si na chvili oddechli, ale urcite se uz comrades hackers pripavuji. Diky zdejsim zmatkum, kdy nikdy nevime, co ten silenec ve WH zase bude tweetovat. Budte rad, ze pan Zeman jeste nedosel do takoveho stadia....mozna.....

0 3
možnosti

Ale u našeho milovaného prezidenta se může stát to, že v prosinci na předvolební akce, jako kandidát bude v takovém stádiu, že jezdit bude v invalidním vozíčku. To pak bude tvrdá rána jeho konkurentům.

0 1
možnosti