Diskuse

Theresa May je novodobý Che Guevara

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a25n 63R40á21ž

21. 5. 2017 12:46

Globální ekonomický liberalismus je příčinou úpadku zejména Evropy, která nemůže snižovat cenu lidské práce. Takže bude muset snižovat výrobní náklady robotizací. Jedině tak se stane opět konkurence schopnou, ale bude se muset daleko víc regulovat a přerozdělovat právě kvůli zákonům trhu. To je nevyhnutelné! Tradiční liberální pravice je mrtvá, neb nenachází odpovědi na otázky, které budou lidé stále víc pokládat s nástupem t.zv. Čtvrté průmyslové revoluce. Socialisté odpovědi na stejné otázky, už z podstaty své politiky, odpovědi nemohou najít nikdy. Jsem zvědav, kteří politici se se změnami sociálního prostředí vyrovnají.

1 0
možnosti
AK

No fajn, tak snižme cenu lidské práce na nulu. Lidé ať zkrátka pracují zdarma.

Budeme mít skvěle konkurenceschopné firmy? Zajisté.

Jenže ty báječné firmy brzy zjistí, že nikdo jejich výrobky a služby nekupuje.

Nemá totiž za co...

0 0
možnosti
JK

Takže ji budou za pár let nosit liberálové na tričku?

0 0
možnosti
Foto

Ta pravolevá osa už je pomalu pasé a teď bude velká část politického boje probíhat na ose globální-národní. Navíc s postupující automatizací se radikálně změní charakter výroby a politika se tomu bude muset přizpůsobit. Stručně řečeno - část hodnoty vyprodukovaná roboty se bude muset nějak přerozdělit a kapitalismus na to nemá efektivní páky. Proto si myslím, že i "zprava" uslyšíme v budoucnu "levou" rétoriku.

5 0
možnosti
AK

Myslím si, že volný trh je fikce.

Ten neexistuje nikde na světě.

A pokud si mohu vybrat - protože buď bude trh regulován zásahy demokraticky zvolených politiků a institucí, nebo bude regulován vlivově a finančně nejsilnějšími firmami - volím to první.

3 0
možnosti
JR

J20a32n 78R60á39ž

21. 5. 2017 12:47

Souhlas!

0 0
možnosti