Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Mnoho lidí si stále představuje, že narůstající počet důchodců pobírajících starobní důchod se dá řešit nárůstem počtu ekonomicky aktivních obyvatel.

Nedá.

Protože za pár let pak bude díky tomu těch důchodců ještě víc, a budeme tam kde jsme byli. Buď budeme natolik bohatá společnost, abychom mohli ze státních peněz vyplácet důchodcům starobní důchody po dobu 30 let, nebo zkrátka musíme ten věk odchodu do důchodu prodloužit. A nebo si lidé na ten důchod musí šetři z větší části sami a pak bude na nich, kdy do toho "důchodu" budou chtít odejít. Žádné horečné plození potomků nebo dovoz mladých z ciziny z dlouhodobějšího pohledu nepomůže.

5 0
možnosti
LJ

L87u93d89ě95k 32J83a23š42a

30. 9. 2018 12:36

Stát sepřestal starat o podporu rodin a dětí? A kolik jste si nadělal dětí ,abyste dostal příspěvků vy, když si myslíte že lidé mají děti proto, aby dostávali od státu peníze.Proto jsou tady tak úspěšní cikáni, ti dostávají podpory dost.Děti se rodily za každého režimu, v nejtěžších dobách, krutých válkách. a nikdo nebrečel, že mu stát za děti neplatí ,. To jen dnes někteří vychytranci brečí, že nejsou děti, protože jim za to stát neplatí. V té Africe státy zřejmě platí rodinám pobrovský prachy, že mají ta kvanta děti, co se ženou k nám. Tak. běžte tam, tam vám dají za děti peněz, že si jich nasekáte deset.;-€;-€

5 0
možnosti
MP

Tak ono nejde o to, že by měl přímo rozdávat peníze. Jde o to, že normální produktivní lidé musí s příchodem dětí koupit větší dům či byt. Z toho má stát buď DPH nebo daň z nabytí nemovitosti. Stačilo by tuto daň zrušít/snížit a nebo směrovat do obcí na stavby a investice do školských zařízení. Neexistují státní/obecní jesle, takže když chce matka, které stát nezřídka zaplatil vzdělání, na pár hodin do práce, tak to musí řešit najmutím chůvy/soukromým zařízením, které ale z průměrného platu nezaplatíte. Státem poskytnuté vzdělání je tím pádem k ničemu. Tím se dostáváme ke zkráceným úvazkům. Zákoník práce je postavený na hlavu, zaměstnavatel má více papírování než s plným úvazkem nehledě na nelogické počítání dovolené aj. Tak by se dalo pokračovat donekonečna. V současnosti jsou různými dávkami dotovány akorát ty typy lidí, co nehledí na zítřek a nejsou schopny děti ani poslat do školy.

4 0
možnosti
KC

1. přijímat pouze nemuslimské přistěhovalce. Bez imigrace se neobejdeme

2. podpořit rodiny s dětmi

3. změnit sociální politiku směrem k příživníkům a donutit je ekonomicky, aby přijali práci a vzdělávali se

4. část služeb musí převzít programovatelní roboti (systém elektronických zařízení)

5. zredukovat počet nestátních neziskovek a ponechat hlavně ty, které slouží českým občanům.

6. podpořit vzdělání, vědu a výzkum pro praktické využití. Prosperují kvalifikované státy s hi-tech, know how a jejich prostřednictvím s vysokou přidanou hodnotou.

7. Nedovolit ekoteroristům, aby komplikovali a prodražovali společensky prospěšná zařízení a jejich budování; přitom přihlížet, abychom nepoškozovali ekosystém.

Další rezervy máme v každém oboru činnosti. Musíme je hledat a naučit se jich využívat, atd., atd.

9 1
možnosti
PK

Nevím jak se mají prasata v žitě, ale průměrný důchodce v této zemi rozhodně o blahobytu nehovoří, to jste si asi spletl s důchodci v západní Evropě ......přeji Vám abyste ten blahobyt již zažil...

7 0
možnosti
JP

J65a75n 77P81a97l13l80a22s

30. 9. 2018 20:04

Je to individuální. Mně z důchodu zbývá i na cigára a pivko, ale žijeme skromně, ve svém 3+1 za cca. 6 000.- Kč měsíčně, vaříme si, po městě jezdíme MHD a zahrádka taky trochu přispěje.

0 0
možnosti
JN

J45o52s35e21f 21N62o31v37á46k

30. 9. 2018 11:24

Pane Autore, a porad dokola furt ten samy nesmysl (a pritom par odstavcu predtim to v clanku mate dobre):

"...že si kvůli tomu celou svou profesionální kariéru vydělávám méně a stát i korporace mně na můj příští důchod každý měsíc cosi společně strhávají ze mzdy."

Ne, to, co vam strhavaji "na duchod" ze mzdy neni, a nikdy nebylo na Vas duchod - jen a jen na duchody lidi, kteri v te dobe byli duchodci (a taky na nezamestnane, socialni pripady, invalidy atd.).

Ledaze byste myslel penzijni pripojisteni, jenze to vam nestrhava stat, ale vy sam ho posilate nejake spolecnosti, u ktere doufate, ze bude za X let existovat :-)

5 0
možnosti
TB

Spása v osobách, z nichž pracuje z milionu po dvou letech 52, plní věznice a z předměstí dělají válečné zóny? Není to nepatrně zvláštní?

22 1
možnosti
ŠZ

Hmm - a není to tím, že celá sociální politika je postavená na hlavu? Dřív měli lidé děti proto, že to byla jakási pojistka na stáří. Dnes je výhodnější děti nemít než mít. Kdo děti má, ví jak nákladná záležitost jsou. Ale přes všechnu starost, jsou radost. A co teprve když přijdou vnoučata. On by se měl překopat celý daňový systém. Kupříkladu se dnes málo ví, že za bolševika kdo neměl děti v 25ti, platil výrazně zvýšenou daň, říkalo se tomu "volská přirážka". Dneska by bylo možné propojit výši důchodu s počtem vychovaných daňových poplatníků. Pomocí RČ by to neměl být problém. Nemáš děti? Základní důchod. Tvoje dvě děti makají a platí daně? Dostaneš bonus k důchodu. Haranti jsou pobírači dávek? Základní důchod. Myslím, že takový nebo nějaký podobný systém by s natalitou poněkud pohnul. A ti, co děti neměli (a je mi jedno proč), ať se jdou škrábnout. Nevím, proč by moje děti měly kromě mého financovat ještě nějaký cizí důchod. Ono přece jen - solidarita "vocaď pocaď". Bezdětní jsou skutečně jen černí pasažéři důchodového pojištění.

6 1
možnosti
Foto

Ale volská přirážka platí i dnes. Bezdětný člověk má nižší nezdanitelný základ své mzdy.

0 0
možnosti
PB

Řešení je jednoduché. Maximálně privatizovat všemožné sociální účty občanů. Od toho důchodového, přes sociální až po tu nadzákladní nemocenskou. Postupné oddělování a odluka měly začít už před 20 lety.

3 0
možnosti
Foto

R24o41m31a43n 81K22o44z87e40l

29. 9. 2018 21:57

A není náhodou dobře, když se počet lidí snižuje? To si říkám, když vidím, jak ubývá luk a polí, že se tu jednou nevejdeme. A počet důchodců se přece nebude zvyšovat donekonečna, je to momentální výkyv. Stejně tak je možné (nastat to ale nemusí), že pracovních míst dost ubyde.

14 0
možnosti
MM

Blíží se mohutná důchodovecké banda "Husákových dětí". Od té doby je natalita skutečně žádná sláva. Doufám, že máte alespoň dvě zaměstnání a makáte minimálně osmnáct hodin denně, abyste to blížící se důchodovecké tsunami se svými vrstevníky a podobně dokázal uživit...

1 6
možnosti
Foto

Já nějak nepochopil vaší větu, že jste se smířil že budete pracovat do šedesáti let. Pokud jsem informován, je u vás důchodový věk vyšší.

4 0
možnosti
MM

Šedesáti pěti a možná i více jsem napsal.

2 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 1422x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik