Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Napsáno jest to tůze pěkně, pro prostý lid však dlouze a zašmodrchaně. Už po prvních třech větách přečtených nám jasné bylo, že z důvodu toho se pochopení vaší myšlence nedostane. Karma nízká a reakce zmatené jso toho potvrzením. Když vy k prostému lidu hovoříte, tak ano znamenati musí ano, ne znamenati musí ne a obsah stručným a jasným musí býti, jinak bezzemci a pohůnkové prostí zmateni z té řeči kudrnaté vás holemi a vidlemi hnáti budou, byť by vaše snažení nejvíce bohulibé bylo.;-)

1 0
možnosti
JT

J60i68r20i 36T26i17c28h82y

12. 9. 2019 5:10

Ironicky napsano, ale na "zapade" jsou podobne akce soucasti fasitickych metod k ohloupeni a ovladnuti lidu, takze je to zavazne. Vse zacina z mala, poda se prst a pak uz se to neda zastavit. Uvedme jen multikulturu. diversifikaci, homofobii. islamofobii kontinuitu pohlavi. Jakykoli odporujici nazor je okamzite potlacen, vyjadrovateli hrozi napadeni z sireni nenavisti a nasledne tresty.

1 0
možnosti
MM

Co je podle Vás ta fašistická metoda, docela by mne to zajímalo? Má to něco společného se způsobem, jak se z odborářského hnutí stane stát a s korporatistickým způsobem správy věcí veřejných?

Fašismus, systém správy věcí veřejných a jeho ideologie:

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716919

0 0
možnosti
ZT

Lžete z neznalosti, nebo záměrně????

0 0
možnosti
LO

L78u21b55o25š 40O72t18t

11. 9. 2019 14:29

Jsem pro návrh ještě méně vyvážený a to koncovku -ovo. Ať boj vzplane!

3 0
možnosti
Foto

A teď opačný úhel pohledu - čeština velice rozlišuje mezi mužem a ženou, vč. např. označení profesí, aby ženy netrpěly újmou... s tím souvisí i přechýlení příjmení, aby bylo zřejmé, o jaké pohlaví jde. Kromě toho má žena možnost nechat si i po svatbě rodné příjmení.

Tolik k Vaší v podstatě demagogii.:-P

4 0
možnosti
MM

Však jo, vždyť píši, že celé to snažení je hovadina.

1 0
možnosti
TN

Tak nějak jsem se článkem prokousal. Mnoho přirovnání pro nic. Ová by mělo zůstat, z úcty k tradicím a českému jazyku. Ova je hovadina.

5 0
možnosti
MP

Tak tradice není zas tak podstatná, ale podstatné je, že přechylování je potřeba kvůli tvarosloví, stavbě vět atd., protože čeština je ohebný jazyk a potřebuje přesnou identifikaci rodu subjektu, o kterém se mluví. Není to jako v angličtině, kde je to jedno, čeština to prostě vyžaduje.

5 0
možnosti
JV

"ová"...Přesně tak, žena vlastnictví muže. Jako u muslimu ;-D

1 0
možnosti
JK

Vy neumíte česky ? 8-o Asi ne, když nerozlišujete "ová" od "ova".

4 0
možnosti
PK

Tato řež je mi zcela nepochopitelná.....8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 141
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 1443x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik